(c)http://www.sxc.hu/profile/rgrabe
[Linkfeed]

Spar penge og lav insekt gift selv – her er opskriften

Insekt gift eller insekt sæbe er dyrt og ofte tilsat en masse udnødvendige ingredienser som ikke bare skader insekterne, men også naturen. Men du kan nemt og billigt lave insekt gift selv, og så er dette endda godkendt indenfor økologisk landbrug, så mere naturvenligt bliver det ikke. Du får opskriften her.

Insekt gift kan være nødvendigt, når de små insekter overtager grøntsager og blomster i haven, når de æder sig igennem bladene og knopper på de nyplantede frugttræer. Insekt gift virker på alle små insekter deriblandt bladlus og mellus, som mange danske haver har problemer med. Opskriften her på insekt gift er ikke giftig og ikke skadelig for naturen, den er blot skadelig for skadedyrene. Så du kan trygt lave og bruge den i din have.

Sådan her laver du hjemmelavet insekt gift:

  • 1½-2 spsk fast brun sæbe som piskes grundigt med vand og spril (du kan også bruge flydende brun sæbe)
   2 spsk sprit
   1 liter vand
 • Fast brun sæbe er billigere end flydende brun sæbe, og derfor vores foretrukne ingrediens, men hvis du kun har flydende brun sæbe, kan det også bruges.

  Når du har blandet de 3 ingredienser sammen, så hæld insekt giften på en forstøverflaske. Du kan sagtens bruge en gammel sprayflaske fra Ajax vindues pudse stray eller lignende, som du har gjort ren. Så sprøjter du alle de blade som er angrebet af insekter og sørg også for at sprøjte på undersiden af bladende. Det er altid bedst at bruge insekt giften om aftenen eller i gråvejr, fordi bladende ellers kan blive brune og krøllede i varmt og solrigt vejr.

  Efter du har sprøjtet bladende med insekt gift, så lad der gå et par dage for at kunne se resultatet. Synes du stadig der er insekter, så giv bladende en omgang til efter 5 dage. Sørg for at have 4-5 dage imellem hver behandling, for ordentligt at kunne se resultatet.

  Hjemmelavet insekt gift eller insekt sæbe er præcis lige så effektivt, som det man købe, det er bare meget billigere og meget mere miljøvenligt. Så hvorfor skulle man bruge noget andet?