(c)http://www.sxc.hu/profile/merve
[Linkfeed]

Skvalderkål i maden – det er både sundt og lækkert

Skvalderkål vokser frem i haverne om foråret og mange som har have er ærgelige over skvalderkålen, som vokser så hurtigt og er svær at holde nede. Men skvalderkål er spiseligt og det smager endda rigtig godt. Skvalderkål kan bruges i salater, ligesom man ville drysse en anden krysserurt henover salaten. Skvalderkål kan også bruges som spinat, så prøv for eksempel at lave sturvet skvalderkål.

Skvalderkål er også oplagt til at lave suppe af eller i gryderetter sammen med kød og kartofler. Skvalderkål smager lidt ligesom persille, så du kan også bruge skvalderkål i alle de retter hvor du normalt ville bruge persille, som for eksempel til at stoppe i den grydestegte kylling, eller ovenpå æggemaden.

Her er en lækker opskrift på skvalderkål i frikadeller:

    • 500 g hakket svinekød, oksekød eller andet kød
      en håndful hakket skvalderkål
      ca. 100 g feta
  • Bland det hele sammen og form runde eller aflange frikadeller, som du steger på panden i en lille smule olivenolie eller anden form for fedtstof. Frikadellerne kan spises på brød, sammen med pasta, kartofler eller ris. Rigtig smagfulde og saftige frikadeller, fordi fetaen giver saft og skvalderkålen giver smag og kraft.