(c)http://www.sxc.hu/profile/hortongrou
[Linkfeed]

Selvforsyning: Hvem, hvor og hvorfor?

Hvorfor?

Det er sjovt at lave noget selv. Det er meget mere givende at lave noget selv end at betale andre for det. Man har ofte langt større glade, og dermed værdi, af noget selvgjort end med noget man har betalt sine surt tjente penge for.

Og fordi det er billigt. Mange tror at det er dyrt, fordi økologiske vare er dyre, frø til at plante er dyre og det virker i det heletaget som noget enormt tidskrævende at være selvforsynende. Men sådan behøver det ikke at være. Hvis man blot vælger et par områder hvor man vil forsyne sig selv, som for eksempel at gøre det til en familietradition at tage i skoven og samle svampe, tage rundt i forladte haver og plukke æbler, lave sin egen marmelade, saft eller lignende. Hold det overskueligt.

Hvem?

Selvforsyning er en familie aktivitet. Vi har glemt at give gamle kundskaber videre til vores børn. Mange børn ved slet ikke hvor maden kommer fra, de tror første led i kæden er på hylden i Netto.

Giv dine børn den gave og den glæde at vise dem hvor maden kommer fra, gør det sjovt at tage ud sammen i weekenden og samle ind af hvad naturen har at byde på.

Lav alle de gode sunde ingredienser om til mad hjemme i køkkenet og lad børnene hjælpe, så de oplever hvordan ingredienserne bliver til mad og hvor godt det smager.

Der findes så meget “Madforskrækkelse” i den voksne generation. Voksne mennesker som ikke vil spise fisk eller ikke vil spise lever. Ikke fordi de ikke kan lide smage (fiskepinde spises med velbehag), men fordi det er “ulækkert” med sådan en fisk der med hoved og det hele. Vi har mistet forbindelsen med den mad vi spiser, med hele vores miljø.


Er det ikke tid at vende bøtten og begynde at få lidt jordforbindelse?
Giv videre til dine børn, en naturlig tilgang til mad, til det at finde mad og tilberede mad, så ikke også de bliver madforskrækkede.