(c)http://www.flickr.com/photos/tmejer/
[Linkfeed]

Ramsløg er det nye hvidløg – bare sundere og gratis i skoven

Ramsløg er at finde i de danske skove i hele foråret og under sommeren. Løgene smager af en mellemting mellem almindelig løg og hvidløg, og er derfor utrolig anvendelige i rigtig mange retter. Ramsløg vokser i kystnære løvskove, som der findes især i Øst-jylland, på Bornholm og Lolland-Falster. Du kan finde og kende ramsløgene ved deres løg-lugt.

Ramsløg er utrolig sunde og fulde af vitaminer. Løgene virker antibiotisk og blodtrykssænkende, samt styrker immunforsvaret. Ramsløg har faktisk mere end 20 gange så stort C-vitaminindhold som citroner har. Og med en smag som ligger tæt op af hvidløg, så er der faktisk ingen grund til ikke at spise ramsløg. Men skal dog være forsigtig når man leder efter ramsløg i skoven, fordi de ligner linjekonvaller til forveksling, som er giftige at spise. Men et sikkert tegn på at du har fundet ramsløg og ikke linjekonvaller er løg-lugten. Ramsløgene har den karakteristiske løg-lugt, så derfor kan du være sikker på at det er de spiselige ramsløg, hvis der er løg-lugten.

De smagfulde ramsløg kan bruges til pesto, i salater, i vokretter og alt andet du ellers ville bruge hvidløg til. Det er de helt nye lysegrønne blade som smager bedst, og de kan også helt friske hakkes fint og drysses ovenpå smørebrødet til frokost.

Opskrift med ramsløg:

Sprød og lækker æggekage

  • en håndfuld ramsløg
   2 tomat
   2 kartofler
   ½ bundt asparges
   6 æg
   lidt salt og peber
 • Vask kartoflerne og skær dem derefter i mindre stykker og rist dem på panden i ca. 10 minutter. Generelt behøver du aldrig skræller kartofler, da der er masser af vitaminer i skrællen, som også giver en god smag. Lad æggekagen simre på pande i ca. 10 minutter, mens du skærer tomater, asparges og ramsløg i små stykker. Inden æggekagen er færdig hældes tomater, asparges og ramsløg henover. Giv æggekagen 2-5 minutter mere. Æggekagen med ramsløg kan spises sammen med hjemmebagt franskbrød eller rugbrød.