(c)http://www.sxc.hu/profile/Alfi007
[Linkfeed]

Mælkebøtter – selvforsynerens rucula

Mælkebøtter kender vi alle, og de kommer frem overalt. Med deres lange dybe rødder, er de ikke til at slippe af med i græsplænen. Mælkebøtten er spiselig, både dens blade og blomsten. Mælkebøtte blade har en smag som er meget lig ruccula salat, som jo er en forholdsvis dyr salat. Derfor er mælkebøtte blade er et rigtig godt alternativ, som både er sundt, velsmagende, nemt at få fat på og helt gratis.

Mælkebøtte blade er perfekt i en sommer salat.

Her er en opskrift på en skøn sommer salat:

  • En god portion mælkebøtte blade
   lidt bacon
   et æg
   1 tomat
   lidt agurk
   lidt pinjekerner, solsikkekerner eller lignende
 • Vask mælkebøtte bladende og skær dem i mindre stykker i en skål. Steg lidt bacon på panden og når det er sprødt, så hæld det over mælkebøtte bladende. Kog et æg, og del det med en æggedeler eller en kniv hen over salatblandingen. Skær en tomat og lidt agurk i mindre stykker og tilsæt det salaten. Steg nu lidt pinjekerner eller solsikkekerner i lidt fedtstof på panden og hæld den henover salaten. Du kan spise salaten sammen med lidt nybagt brød, eller rist lidt brød, hvis det er et par dage gammelt.

  Hvis du synes mælkebøtte bladende er lidt stærke i smagen, så kan du tage halvt iceberg eller hovedsalat, som ikke er så kraftige i smagen og blade det med mælkebøttebladene.

  Mælkebøtte blomsten kan også spises, og er meget dekorativ med din smukke gule farve. Tilsæt den en salat, og den vil både give farve og smag til salaten.