(c)http://www.sxc.hu/profile/pat61nl
[Linkfeed]

Lav din egen pesto af havens krydderurter

Pesto behøver ikke kun være frisk basilikum, olie, pinjekerner og parmasan, nej, der er mange muligheder for at sammensætte forskellige krydderurter til en lækker mixture som kan bruges i køkkenet. Find hvad du har i haven af krydderurter som f.eks. løvstikke, merian, timian, salvie, kørvel, persille, rucola, koriander, dild, mynte osv. og lav så en lækker pesto uf af det.

Pesto er jo egentligt bare krydderurter som er blendet sammen med olivenolie og nødder – hvilket giver mange muligheder for at eksperimentere.

Pesto kan bruges til at marinere kød i, bruges til dressing, som tilsætning til vintersuppen, i en sammenkogt ret, på pasta eller direkte ovenpå ristet brød.

Med hensyn til nødder som du tilsætter pestoen, så kan du både bruge pinjekerner som giver en let og blød smag eller hasselnødder som giver en kraftigere smag eller mandler som giver pestoen en sød smag.

Du laver pestoen i en blender, hvor du putter alle de krydderurter i sammen med olivenolie og nødder og evt. lidt parmasan. Den færdige pesto kan du bruge med det samme, men du kan også fryse den i små poser eller isterningebakker, så du kan tage lidt op af fryseren løbende igennem vinteren, så du vil tilføre din madlavning lidt kraft, smag og vitaminer.