(c)http://www.sxc.hu/profile/Alfi007
[Linkfeed]

Hvornår skal man høste frø til næste sommer?

September er måneden, hvor du kan indsamle frø fra dine blomster og grøntsager, og gemme dem til næste sommer. I september er de fleste ting i haven nemlig afblomstret og det er så der at frøene står tilbage.

Vær opmærksom på regnvejr, fordi det er vigtigt at de indsamlede frø er helt tørre, så de ikke risikere at rådne. Sørg derfor for at indsamle frøene, efter det haæret tørt i vejret i et par dage. Hvis der kommer meget regn, så kan du evt. plukke hele grenen af med frø på og hænge den op på terassen, i carporten eller et lignende sted udenfor, hvor der er tør vejr. På den måde kan frøene gennemtørre inden du tager dem ind for vinteren. Når du samler frø, så gem dem i lidt toiletpapir og skriv gerne navn på, så du kan huske hvad der er hvad til næste sommer, når du sår frøene i haven. Toiletpapir er godt at gemme frø i, fordi hvis nogle frø skulle sidde fast, så kan du altid så toiletpapiret med. Toiletpapiret er også nemt at tørre kernerne fra en overmoden tomat ud på og så lad det tørre i vinduskarmen indtil kernerne er helt tørre.

Langt de fleste grøntsager og blomster kan du tage frø fra, og husker du at gøre det, så er der det mindre du skal købe næste sommer til din have.