(c)http://www.sxc.hu/profile/lynnc
[Linkfeed]

Hvorfor er frugttræer gode til børn?

Tænker du på at plante frugttræer i haven eller har du allerede frugttræer? Det er under alle omstændigheder en dejlig gave til børnene, om det er dine egne børn, børnebørn eller venners børn. De fleste børn elsker at klatre i træer og langt de fleste børn elsker at spise frugt. Findes der noget bedre og mere naturligt for børn end at sidde oppe i et træ og guffe i sig af frisk frugt fyldt med sunde vitaminer. Frugttræerne kan der også hænges en gynge i eller en hængekøje, hvis der er et par meter imellem træerne.

Stod der gamle frugttræer i din have, da du købte dit hus? Så lad dem endelig stå. Fæld dem endelig ikke, heller ikke hvis de ikke giver så meget frugt, for husk på, at nogle år giver træerne kun lidt frugt, men året efter kan der komme meget frugt. Så vent og se, inden du beslutter al fælde gamle frugttræer.

Hvis du ikke har frugttræer i din have, så skynd dig at købe nogen. Jo før jo bedre, og allerbedst lige når du flytter ind i et nyt hus, fordi det jo tage flere år for træerne at vokse sig store og give frugt. Hvis du har små børn nu, så kan du købe frugttræer som er lidt større, altså har flere år på bagen, og som derfor vil kunne give frugt tidligere.

Frugttræer plantes optimalt set om efteråret, helt perfekt i august, hvor det regner en del, fordi træerne har brug for god, blød og våd jord til rigtig at slå rødder. Når du planter frugttræer, så grav et stort hul til træet, og sørg for at jorden er løs. Fjern gerne sten og hæld så en ordentlig omgang vand ned i hullet, hvor du vil plante frugttræet. Skil gerne rødderne lidt fra hinanden, så de har nemt ved at slå sig fas. Hvis din jord i haven er lidt tør, så kan du købe en pose blomsterjord hos jem&fix og hælde ned i hullet, så du er sikker på at frugttræet har god jord at vokse i.

Den første uges tid efter du har plantet frugttræerne, så hold lidt øje med vejret og hvis det ikke regner så meget, så giv gerne træet ekstra vand i starten. Vand ikke hvis det er frostvejr, men vand om aftenen eller tidligt om morgenen inden der kommer sol.

Plant gerne mere end 1 frugttræ, og hvis du kun planter 1, så sørg for at det er selvbestøvende.