Selvforsyning - Selvforsyning er for alle. Børn og voksne, i byen og på landet. Find ideer til at få lidt mere selvforsyning i dit liv.

Find mad i skoven

De danske skove gemmer på en skat af et madkammer. Så tag en tur i skoven og find mad. For eksempel kantareller, som er en rigtig god og sikker svamp at plukke, fordi den er så speciel i farven at du ikke risikerer, at forveksle den med giftige svampe. Kantareller kan du roligt tage med hjem og de smager fantastisk ristet i smør på en skive brød eller i en flødesauce sammen med pasta eller kartofler.

Kantareller finder du efter der har været meget regn og varmt vejr. Kantareller findes i fyrreskov, egeskov og i sandjord, og af gode kantarel-steder kan nævnes: Læsø, Anholt, den jyske vestkyst, og ved Tisvilde. Men kantareller er eftertragtede og der er ikke så mange, så når folk finder et godt kantarel-sted, så holder de det for sig selv. Men skal du en tur til Småland i Sverige, så bugner skovene af kantareller i august og september, så der er der rig mulighed for at få nogle poser kantareller med hjem til fryseren.

I de danske skove kan du også finde strandkarse, vilde brombær, skovsyre, rønnebær, hyldebær, skovmærke, slåen, hasselnødder og valnødder.

I haver kan du finde mirabeller, mælkebøtter, skvalderkål og brændenælder. Og ved vandet kan du finde havtorn og hyben.

Hasselnødder kan du hænge op, når du kommer hjem, så de kan tørre. De skal gerne hænge koldt, så en garage er helt perfekt. Sørg endelig for at mus ikke kan komme hen til nødderne.

Der findes utrolig mange muligheder for madlavning med de ingredienser du finder i skoven. Du kan enten lave mad som du plejer, hvor du blot erstatter nogle af de vante ingredienser med dem du har fundet i skoven, som for eksempel at bruge hyben i retter hvor du normalt ville bruge peberfrugter. Du kan også tilsætte det grønne fra skoven til dine retter, så du i almindelige pandekager tilsætter brændenælder eller skvalderkål. Du kan også finde opskrifter baseret på netop dine nyerhvervede frught og grønt fra skoven. Du vil hurtigt opdae hvor anvendelig mad fra skoven er.